Lussekatter.

Baker du lussekatter? 🤔
Hvis ikke så burde du prøve disse her ☺

Altså, når verdens fineste datter baker lussekatter på skolen, kommer hjem med smaksprøve til a` mor… Ja, da blir det lussekatter i heimen også.

Så i dag bakte jentungen lussekatter, og de ble veldig gode.
Disse lussekattene var så gode at jeg spiste 4 stk, haha. Sjukt godt.
Og nå har jeg lyst å dele oppskrift med dere.

Se bare under her👇

-75 gram smør
– 2,5 dl melk
– 0,5 pk fersk gjær eller 0,5 pk tørrgjær
– 1 dl sukker
– 0,25 ts salt
– 1 ts kardemomme
– 0,5 ts gurkemeie
– 7,5 dl hvetemel

I oppskriften står det videre at du får 8 stk, men vi fikk 16 stk, og de ble ganske OK på str.

Verdens beste lussekatter.

Så gjør du så her👇

-Smelt smøret. Tilsett melk og varm dette opp til ca 37 grader. Det går veldig fort, så pass på.

– Om du bruker fersk gjær så skal den smuldres i bakebollen og røres ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland så inn resten av melken.

– Rør inn sukker, salt, kardemomme og gurkemeie. Tilsett mel til deigen er passe fast. Elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapen og bollen.

– Så skal deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. (Til deigen har fått dobbel str).

-Dryss litt mel på bordet, ta deigen ut av bollen og elt den godt.

– Så deler du opp deigen i det antall lussekatter du ønsker. Form dem og legg dem på et bakebrett. Her skal de etterheve i ca 20 minutter.
(Vi glemte dem litt av så her hevet de litt lenger, ups!)

– Før steking så kan du pensle de med egg og pynte med rosiner. Vi hadde ikke rosiner, men altså rosiner er ikke et must.

De skal stekes på 250 grader midt i ovnen til dem er ferdig. Det er nok litt forskjell fra ovn til ovn. Her måtte de stå i 10 minutter.
Men i oppskriften fra skolen står det 5-8 minutter.

Men sitt ved siden av ovnen og pass på☺

Avkjøl de på rist litt før du spiser dem, de smaker best når de er litt lunkne,

Kos dere ❤

-Helene.

0
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *